Zoutarme Nasi Goreng
INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN:
150-200 gram zilvervliesrijst
- 1 limoen
- ½ rode peper
- 150 gram varkensvleesreepjes of hamlap
- 2 eetlepels olie
- 400 gram groente zoals ui, prei, witte kool, taugé
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel gemalen laos
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel koenjit geelwortel (kurkuma)
- ½ theelepel koriander (ketoembar)
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout (met groene dop)
BEREIDINGSWIJZE:
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
- Boen de limoen onder stromend water schoon en rasp de buitenkant van de schil er af. Pers 1 helft van de limoen uit.
- Maak het stukje peper schoon en snijd het heel fijn.
- Snijd het vlees in blokjes en meng er wat limoenschil, limoensap en de fijn gesneden peper door. Laat het afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
- Verwarm de olie in een braadpan of wok en bak hierin het vlees in een paar minuten gaar en bruin.
- Voeg de groente toe met de specerijen en roerbak dit kort mee. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Meng de rijst er door en laat het gerecht al omscheppend heet worden.
- Breng de nasi op smaak met wat geraspte limoenschil en limoensap en een beetje sojasaus.