Salade met groene asperges en parmaham
Een frisse salade met dé groente van het voorjaar. Lekker voor de lunch of als basis van een licht diner met wat volkoren stokbrood.
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:
- 2 bosjes groene asperges
- 100 g veldsla
- 12 cherrytomaatjes
- 8 plakjes parmaham (of andere een rauwe ham)
- 2 el pijnboompitten
- 1 el witte wijnazijn
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 tl honing
- 1 tl mosterd
- zout en peper
- 50 g geraspte 30+ kaas
BEREIDINGSWIJZE:
Verwijder het onderste stukje van de asperge en kook ze in ruim kokend water met een snufje zout in 4-5 minuten beetgaar. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in schuine stukjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en halveer de cherrytomaatjes. Maak een dressing van de azijn, mosterd, honing, olijfolie, zout en peper. Schep hierna veldsla, asperges en tomaatjes en dressing door elkaar. Eet smakelijk!