Minestrone

Minestrone

Minestrone is een dikke, gevulde soep uit Italië. Er bestaat geen officieel recept voor minestrone, omdat het wordt bereid met verse seizoensgroenten. Vroeger werd het vaak gemaakt van groenten, pasta, rijst of brood die overbleven van de bereiding van andere gerechten. Een echte kliekjessoep dus!

INGREDIËNTEN:
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes (minder zout)
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 200 g gekookte pasta, gekookte rijst of blokjes oud (geroosterd) brood.
  • (Restjes) groenten zoals wortel, prei, tomaat, bleekselderij, kool, paprika, courgette, etc.

 

noodle-soup-482359_960_720BEREIDINGSWIJZE:

Verhit de olijfolie en fruit de knoflook en ui tot deze glazig is. Voeg de groenten toe en bak deze even mee. Voeg het blik tomatenblokjes en de tijm toe, en laat dit 2 minuten pruttelen. Doe 1 liter water en 2 bouillonblokjes in de pan erbij en breng dit aan de kook. Laat vervolgens de soep 20 minuten koken op een laag vuur met het deksel schuin op de pan. Voeg in de laatste 5 minuten de gekookte pasta, gekookte rijst of blokjes brood toe. Gebruik je ongekookte pasta of rijst? Laat ze dan 10 minuten meekoken met de soep. Kies wel voor 100 gram ongekookte pasta of rijst, in plaats van 200 gram. Breng als laatste de soep op smaak met zout en peper en serveer hem met een beetje geraspte kaas eroverheen.

 

TIP:

Er bestaat geen vast recept voor minestrone, dus je kunt alles toevoegen wat je lekker vindt! Kies eens voor bruine bonen in plaats van pasta, of doe er een restje overgebleven kipfilet in. Bestrooi de soep voor het serveren met wat 30+ kaas, of voeg op het laatst wat verse basilicumblaadjes toe. Alles kan en alles mag, smullen maar!

gezondweten-logo

 

Print Friendly, PDF & Email
Reacties zijn gesloten.
Diëtistenpraktijk GezondWeten Fabriekstraat 24, Deurne