Havermout cupcakes

Havermout cupcakes

Het kost iets meer moeite dan de simpele boterham met kaas, maar wat een traktatie! Een heerlijke en voedzame cupcake als ontbijt waarmee je makkelijk de hele ochtend doorkomt. 

 

INGREDIËNTEN:
  • 100 g havermout
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • handje noten
  • 25 g pure chocolade
  • cupcakevormpjes

 

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven op 200 graden. Hak de chocolade en de noten in stukjes. Doe de havermout in een keukenmachine en maal het tot meel. Doe het meel daarna in een mengkom. Ontdoe de appel en banaan van schil en klokhuis en pureer ze in de keukenmachine. Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar in de kom en meng ze goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes en bak ze in 25 min goudbruin. Smullen!

 

gezondweten-logo

Print Friendly, PDF & Email
Reacties zijn gesloten.
Diëtistenpraktijk GezondWeten Fabriekstraat 24, Deurne